Table of Contents
اهمیت یادگیری تکنیک های آموزش آنلاین
اگر به تازگی دارید با تکنیک های آموزش آنلاین آشنا می شوید یا یکی از قدیمی های این حوزه هستید در اصل موضوع فرقی نمی کند. انتظار آموزش آنلاین از یک مدرس این است که روش تدریس کارآمد و موثری داشته باشد. هرچه یک مدرس با تکنیک های آموزش آنلاین بیشتر آشنا باشد می تواند قدرت تاثیرگذاری بیشتری نیز داشته باشد، برای همین ذکر شد که تازه کار باشید یا پیشکسوت هیچ فرقی نمی کند.
نرم افزارهای تهیه شده برای آموزش آنلاین مزایای خاص خود را دارند، خصوصاً وقتی آموزش آنلاین را با آموزش سنتی در سر کلاس در مقایسه می کنید. در آموزش آنلاین می توانید فارغ از موقعیت جغرافیایی فراگیران با آنها ارتباط برقرار کنید. همچنین آموزش آنلاین برای کسانی که برنامه های بی نظم و ترتیبی دارند مناسب است و به فراگیران همیشه گرفتار امکان می دهد تا هر وقت و در هر مکانی که خواستند آموزش ببینند.
البته آموزش آنلاین با چالش های منحصر به فردی همراه است. مربیان آنلاین بدون تعامل چهره به چهره ممکن است در ایجاد
روش های یادگیری که هر کدام مناسب یک نفر باشد، به مشکل بر بخورند. خوشبختانه با به کارگیری برخی از بهترین تکنیک های آموزش آنلاین می توانید تجربه یادگیری بهتری را برای همه فراهم کنید.
در اینجا می توانید با برخی از تکنیک های آموزش آنلاین آشنا شوید که البته به توصیه ی پیشکسوتان این عرصه است. شاید شما هم بخواهید از این تکنیک های آموزش آنلاین استفاده کنید و بخواهید نقش موثرتری در کلاس درس ایفا کنید:
تکنولوژی آموزشی را بشناسید
- تکنولوژی آموزشی برای همه پدیده ای جدید است. همیشه خودتان دنبال یادگیری باشید و اگر مشکلی پیش آمد به فراگیر بگویید که مشکل را حل می کنید. قبل از کلاس یک ساعت وقت بگذارید تا با نرم افزار آموزشی آشنا شوید.
- باید فراگیر بداند برای پشتیبانی فنی به کجا مراجعه کند. اطلاعات تماس با مرکز پشتیبانی نرم افزار آموزشی را در حتما دسترس همه ی فراگیران قرار دهید.
انعطاف پذیر باشید و منتظر بروز مشکلات غیر منتظره باشید.
- ممکن است ارتباط چت ویدیویی برقرار نشود، یا لینک ها کار نکنند، اینها همه از مسائل عادی اما غیر منتظره هستند. یکی از مهمترین تکنیک های آموزش آنلاین این است که برای تمام تکالیف و آزمون هایی که متکی به فناوری هستند حتما بکاپ و برنامه پشتیبان تهیه کنید.
- قوانین و مقرراتی را تنظیم کنید که مشخص کند در صورت بروز مشکلات فنی برای نرم افزار آموزشی، تکالیف یا پژوهش های فراگیران چگونه باید به دست شما برسد.
- برای بحث های همزمان یا فعالیت های هم زمان در مورد رفع مشکلات نرم افزاری وقت بگذارید و تا مشکل برطرف نشده وارد مباحث درسی نشوید.
حضوری قدرتمند داشته باشید.
- شما در کلاس حضور فیزیکی ندارید تا فراگیران جذبه و کاریزمای شما را ببینند. در صورت امکان برای همه فراگیران پیام ارسال کنید و از آنها برای انتخاب برنامه یادگیری آنلاین تعریف و تمجید کنید و به آنها اطمینان خاطر دهید که این روش بسیار کارآمد خواهد بود.
- هنگام تعامل با فراگیران از چت ویدیویی به جای پیام فوری استفاده کنید.
- بحث را شروع کنید و به سوالات پاسخ سریع و منظم بدهید. سعی کنید دانش آموزان را به صحبت وادار کنید تا بدانند که در کلاس حضور دارند. یکی از کاربردی ترین تکنیک های آموزش آنلاین این است که به فراگیر حس حضور در یک فضای رسمی را منتقل کنید.
- گاهی از اشکال ارتباطی غیر کلامی مانند شکلک ها استفاده کنید.
- مشخصات خود را با اعلام ویژگی های شغلی و شخصی در اختیار فراگیران قرار دهید تا شما را از بقیه تشخیص دهند.
انتظارات خود را از دوره مشخص کنید.
- تکنولوژی آموزشی امری نوظهور است. برای فراگیران توضیح دهید که نمره آنها در طول دوره چگونه حساب می شود. (مشارکت در کلاس اغلب بخش اعظم نمرات را تشکیل می دهد).
- زمان پاسخ گویی را مشخص کنید. مثلا، مشخص کنید که در طی یک روز کاری خاص به ایمیل ها پاسخ خواهید داد، در غیر این صورت فراگیر انتظار دارد تا به شما ایمیل زد شما نیز به سرعت پاسخ دهید.
- در مورد نحوه یادگیری آنلاین منابع آموزشی را در اختیار فراگیر قرار دهید.
کاری کنید که فراگیران احساس راحتی کنند.
- در زمان تدریس برای اینکه اضطراب و انزوای فراگیران را کمتر کنید به صحبت هایشان با اشتیاق و هیجان گوش دهید.
- با ارسال یک پیام تصویری خوشامد گویی فضا را از حالت مجازی و مرده، به فضایی پویا و زنده مبدل کنید. ایجاد فضای مثبت و شاد نیز یکی دیگر از مهمترین تکنیک های آموزش آنلاین است.
- فراگیران را تشویق کنید که صفحه اصلی خود را شخصی سازی کنند. برای کلاس وقت بگذارید و از آنها بخواهید اطلاعاتی را در مورد صفحه شخصی شان با همه به اشتراک بگذارند.
- سیستم پیام رسانی فوری، وبکم و وبلاگ را در صفحه شخصی خود بگنجانید.
- سوالات تعاملی بپرسید و بخواهید از بقیه که در بحث شرکت کنند.
- بجای پاسخگویی به تک تک سوالات سعی کنید جوابی که می دهید به کل گروه فراگیران باشد.
ارتباط مجازی را از طریق بحث های با کیفیت به ارتباطی کارآمد ارتقا دهید.
- به موضوعاتی که به طور کامل مورد بحث قرار نگرفته اند برگردید تا مشارکت و تأمل را افزایش دهید.
- مشارکت را کنترل کنید. اگر فراگیر در بحث شرکت نمی کند یا اجازه مشارکت به افراد دیگر را نمی دهد خودتان وارد شده و فضا را مدیریت کنید.
بازخورد منظم بخواهید
- فراگیران را لحظه به لحظه چک کنید تا ببینید اوضاع چگونه پیش می رود. برای ارزیابی، نگرش ها در مورد یادگیری، حجم کار ها و چالش ها می توانید نظر سنجی هایی برای فراگیران ترتیب دهید. اگر چیزی به اشتباه یا غلط انجام گرفته بود اصلاحات مقتضی را انجام دهید.
- برای ارزیابی درک مطالب توسط فراگیران از آزمونهای اختصاصی که قبلا در اختیار دارید استفاده کنید.
منابع و برنامه های کاربردی را مرتب بررسی کنید.
- به طور منظم تمام پیوندها، منابع، ماژول ها و فعالیت ها را بررسی کنید. محتوای آنلاین می تواند تغییر کند. اگر با به روز رسانی محتوا روبرو شدید یا منابع تغییر کرده بودند مراقب باشید فعالیت فراگیر متوقف نشود.
- به فراگیرانی که در استفاده از سخت افزار و نرم افزار آموزشی یا مدیریت مطالب مختلف در صفحات وب مشکل دارند، کمک کنید.
- مطمئن شوید که فراگیران آموزش آنلاین را امری پیچیده نمی دانند، برای همین اگر چیزی نیاز به توضیح دارد می توانید ویدیو های آموزشی آنلاین را به فراگیران معرفی کنید یا خودتان به کمک مدل سازی آنها یاد بدهید.
در اینجا سعی شد تا با مهمترین تکنیک های آموزش آنلاین آشنا شوید گرچه راهکارها و تکنیک های آموزش آنلاین بسیار زیاد هستند.
افکارتان را باما در میان بگذارید