Table of Contents
ال ام اس چیست
امروزه بسیاری از آموزشها به صورت غیر حضوری و مجازی هستند و با بهره مندی از آنها میتوانید به یادگیری یا آموزش علم و دانش بپردازید. برنامهها و نرم افزارهای گوناگونی در این زمینه وجود دارند که هر کدام از آنها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. LMS یکی از محبوبترین و کاربردی ترین برنامههایی میباشد که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده از این سیستم بهتر است با اصطلاحات ال ام اس به خوبی آشنا شوید.
ال ام اس بستری فراهم کرده است که با بهره مندی از آن میتوانید به افراد مختلف، آموزش دهید و بار علمی آنها را بیشتر کنید.
اگر دوس داری از ال ام اس ثمین بیشتر بدونی کلیک کن.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که سامانه ال ام اس تواناییهای فوق العادهای دارد که برخی از آنها به صورت زیر میباشند:
- گزارشهای مربوط به نام نویسی
- گزارشهای مربوط به وضعیت دانش آموزان و دانشجویان
- مشخصات امنیتی
- ایجاد فضای امن برای گفتگو و برقراری ارتباط با اساتید
- ارتباط بین کلاسهای مجازی وجود دارد
- امکان ارسال محتوای مختلف به صورت متنی، ویدیویی
- امکان برگزاری امتحان آنلاین و …
برای دیدن لیست کامل افزونه ها و ماژول های ال ام اس کلیک کنید.
با توجه به ویژگیهای فوق العادهای که ال ام اس دارد، بهترین گزینه برای شما به شمار میرود و با بهره مندی از آن میتوانید به فراگیران آموزش دهید یا از آموزشهای فوق العاده اساتید بهره ببرید.
ممکن است تصور کنید که آموزش مجازی تاثیر چندانی در یادگیری افراد ندارد، اما اینچنین نیست و با بهره مندی از یک سامانه ایده آل میتوانید نهایت استفاده را ببرید و مفاهیم را به طور کامل یاد بگیرید.
آشنایی با اصطلاحات ال ام اس:
همانطور که گفته شد با یادگیری اصطلاحات ال ام اس میتوانید به هدف خود نزدیکتر شوید و بدون هیچ گونه مشکلی از این سامانه استفاده کنید. حال شما را با برخی از اصطلاحات ال ام اس آشنا میکنیم:
1. AR:
AR مخفف عبارت Augmented Reality میباشد و به معنای واقعیت افزوده است. AR یکی از اصطلاحات ال ام اس میباشد و به تازگی وارد این سامانه شده است و تاثیر فوق العادهای در آینده آموزشها خواهد داشت. زیرا میتواند نگاه کاربر به جهان اطراف را تغییر دهد و منظور از AR هر گونه نرم افزاری میباشد که میتواند نگاه کاربر به جهان را تغییر دهد. به عنوان مثال بازی پوکمونگو یک نمونه AR میباشد که طرفداران خاص خود را دارد.

2. یادگیری غیر همزمان یا Asynchronous Learning:
یادگیری غیر همزمان یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که ممکن است با آن روبرو شوید. منظور از یادگیری غیر همزمان، ذخیره محتوا به صورتی میباشد که محتوای ذخیره شده همواره در دسترس اساتید، مدیران و فراگیران قرار میگیرد و در صورت لزوم میتوانند از آنها استفاده کنند. توجه داشته باشید که برای این کار نیازی نیست همهی افراد آنلاین باشند.
3. یادگیری ترکیبی یا Blended Learning:
یادگیری ترکیبی یا یادگیری پیوندی یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی میباشد. در این دورهها برخی از قسمتها با استفاده از سامانه ال ام اس و به صورت مجازی برگزار میشود و برخی دیگر هم به صورت حضوری در کلاس درس برگزار میشود. یادگیری ترکیبی طرفداران خاص خود را دارد و افراد زیادی از آن استفاده میکنند.

4. CBT:
توجه داشته باشید که CBT دو معنای مختلف دارد که به صورت زیر میباشند:
- Computer-based training یا آموزش مبتنی بر کامپیوتر: منظور از این اصطلاح، همهی آموزشهایی میباشد که در آنها از کامپیوتر استفاده شده است. به عنوان مثال یکی از انواع CBT، آموزش با استفاده از سامانه ال ام اس میباشد.
- Competency-based training یا آموزش مبتنی بر شایستگی: یک اصطلاح آموزشی میباشد که در دنیای بیزینس وجود دارد و تمرکز آن در بالا بردن برخی از مهارتهای خاص میباشد. CBT محتوای آموزشی مختلف را بررسی میکند، سپس به ارزیابی مهارتهای کسب شده توسط این آموزش میپردازد.
5. یادگیری کانالی یا Channel learning :
یادگیری کانالی یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که مربوط به زمانی است که سازمانها محتوای ال ام اس را با بقیه افراد به اشتراک میگذارند. به عنوان مثال یک شرکت میتواند محتوای آموزشی مد نظر خود را از شرکت دیگری قرض بگیرد و از این محتوا بهره مند شود. ممکن است تصور کنید که به اشتراک گذاشتن محتوای ال ام اس امکان پذیر نیست. اما با توجه به استانداردهایی که بر محتوا حاکم است، به اشتراک گذاشتن محتوا بین ال ام اس و دیگران کار بسیار راحتی میباشد.
6.CICIMS:
CICIMS مخفف Computer Learning Content information management system میباشد و به معنای سامانه مدیریت اطلاعات محتوای یادگیری در کامپیوتر میباشد. CICIMS به سامانههای محتوای آموزشی گفته میشود که سازگار با اسکورم هستند. این اصطلاح پرکاربرد برای LMS و LCMS بکار برده میشود.
7. هاستینگ مبتنی بر اَبر یا Cloud-based hosting:
این اصطلاح یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که ممکن است با آن روبرو شوید. نرم افزار ابری به نرم افزاری گفته میشود که توسط یک سرور فیزیکی میزبانی میشود. توجه داشته باشید که این سرور جدا از سرورهای دفتر کار شما میباشد و برای دسترسی به نرم افزار ابری به اینترنت نیاز دارید.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که مراقبت از فضای ذخیره و امنیت توسط فرد دیگری انجام میشود.

8. یادگیری مشارکتی یا Collaborative Learning:
یادگیری مشارکتی یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که برای یادگیری گروهی بکار برده میشود. توجه داشته باشید که یادگیری مشارکتی در سیستم ال ام اس با استفاده از ابزارهای یادگیری اجتماعی به راحتی امکان پذیر است. منظور از ابزارهای یادگیری اجتماعی، کلاسهای مجازی یا ابزارهای اشتراک گذاری اپلیکیشن میباشند که به شما اجازه کار همزمان یا متناوب را میدهند.
9. کتابخانه محتوا یا Content Library:
کتابخانه محتوا یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که کاربردهای فراوانی دارد و یک دیتابیس آنلاین از محتوای ال ام اس میباشد. برخی از سیستمهای ال ام اس به کتابخانه محتوا دسترسی دارند. اگر سامانه ال ام اس مورد نظر شما اینچنین نبود، میتوانید با استفاده از LCMS کتابخانه محتوا بسازید. توجه داشته باشید که محتوای ساخته شده برای همهی افراد قابل دسترسی میباشد و افراد میتوانند به صورت تکی یا گروهی از آن استفاده کنند.
میتوانید کتابخانه محتوا را در ال ام اس خود بارگذاری و ذخیره کنید و با استفاده از کاتالوگ دوره به دانشجویان و دانش آموزان خود دسترسی دهید.

10. تالیف دوره یا Course authoring:
منظور از تالیف دوره، تولید محتوای دوره برای دانشجویان و دانش آموزان با استفاده از ال ام اس میباشد. توجه داشته باشید که تالیف دوره میتواند شامل تطبیق دورههای تدریس شده هم باشد.
11. کاتالوگ دوره یا Course catalog:
کاتالوگ دوره یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که کاربرد فراوانی دارد. کاتالوگها یکی از مهمترین قسمتهایی میباشند که در سیستمهای گوناگون وجود دارد. همانطور که میدانید دورههای مختلفی در سامانه قرار میگیرند که مدیر ال ام اس بعد از پایان دورهها، آنها را در کاتالوگ دوره قرار میدهد و در اختیار افرادی میگذارد که میخواهند در این دوره ثبتنام کنند.
12. آموزش الکترونیکی یا e Learning:
منظور از آموزش الکترونیکی که یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد، آموزشهایی میباشد که به صورت آنلاین انجام میشوند و در اختیار فراگیران قرار میگیرند. بهتر است بدانید که mLearning یا آموزش از راه دور با استفاده از موبایل، نوع دیگری از آموزش الکترونیکی میباشد که افراد زیادی از آن استفاده میکنند.

13. Flipped Classroom:
در این متود آموزشی، درسها به صورت مجازی و در قالب فیلمهای مختلفی تدریس میشوند و برای حل کردن تمرینات و رفع اشکال از کلاسهای درس استفاده میکنند.
14. یادگیری مبتنی بر بازی یا Games-based Learning:
این اصطلاح جذاب یکی از اصطلاحات ال ام اس میباشد که در آن مطالب آموزشی را با استفاده از بازیهای مختلف به فراگیران آموزش داده میشود. با بهره مندی از این روش یادگیری راحتتر و جذابتر خواهد بود.
15. بازی سازی یا Gamification:
بازی سازی یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که با بهره مندی از آن میتوانید عناصر آموزش مجازی را به بازی شبیه سازی کنید.

16. دفتر نمرات یا Gradebook:
منظور از دفتر نمرات یک صفحهی آنلاین میباشد که نمرات دانش آموزان و دانشجویان در آن ثبت میشوند و با بهره مندی از آن میتوانید نمرات مختلف را محاسبه کنید.
17. برچسب خاکستری یا Gray-Labeling:
این اصطلاح هم یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که در آن نرم افزار به برخی از شرکتها یا سازمانها اجازه میدهد که لوگوی خود را نمایش دهند. این گزینه برای مدارس یا سازمانهایی میباشد که میخواهند تجربههای فراگیر را سفارشی سازی کنند.
18. هدف یادگیری یا Learning object:
همانطور که میدانید همهی محتوای آموزشی به یک هدف توجه میکنند و همهی افراد برای رسیدن به آن در تلاش هستند. هدف همهی محتوای آموزشی، یادگیری میباشد.
. مسیر یادگیری یا Learning pathway:
مسیر یادگیری یکی دیگر از اصطلاحات ال ام اس میباشد که در آن دانشجویان و دانش آموزان محتوای آموزش مجازی خود را کامل میکنند. توجه داشته باشید که مسیر یادگیری میتواند توسط خود شخص یا مدیر ال ام اس مشخص شود. با بهره مندی از این مسیر میتوانید بفهمید که چقدر زمان مورد نیاز است که فراگیران بر یک مهارت خاص تسلط پیدا کنند.
توجه داشته باشید که اصطلاحات ال ام اس بسیار بیشتر از مواردی میباشد که گفته شد و بهتر است به همهی آنها مسلط شوید.
افکارتان را باما در میان بگذارید